Следователите на шведското правителство в понеделник започнаха  разследване на инцидента

...
Следователите на шведското правителство в понеделник започнаха  разследване на инцидента
Коментари Харесай

Швеция разследва инцидента със скоростното влакче

Следователите на шведското държавно управление в понеделник започнаха  следствие на случая с влакче в увеселителен парк , който умъртви един човек и рани девет в най-стария увеселителен парк в страната, оповестява АП.

Правителствената организация е натоварена с следствието на тежки произшествия за възстановяване на сигурността , а не с определяне на виновност.

Отделно полицията стартира наказателно следствие по вероятни обвинявания в непредумишлено ликвидиране, причиняване на телесна щета и заплаха за другите.

Според прокуратуата е прекомерно рано да се дефинира дали има учредения за покачване на обвинявания.

Повечето от ранените, в това число три деца, бяха освободени до понеделник. Четирима възрастни остават приети в болница, като двама от тях са в тежко положение, само че без заплаха за живота, оповестиха от районната администрация.

Паркът Gröna Lund беше затворен за една седмица след случая в неделя, когато трен с влакче в увеселителен парк отчасти дерайлира и някои пасажери паднаха на земята.
 Един умрял и 9 ранени при случай със скоростно влакче в Швеция
Един умрял и 9 ранени при случай със скоростно влакче в Швеция

Полицията е почнала следствие и е евакуирала хората от парка

Служители на парка споделиха, че предната част на влака е дерайлирала по незнайни аргументи и е спряла сред 6 и 8 метра над земята.

Влакчето Jetline е известно със своята скорост от до 90 километра в час и височина от 30 метра .

То е една от главните атракции в увеселителния парк и притегля над един милион гости всяка година, съгласно информацията на уеб страницата на парка.

В момента паркът е затворен за гости поради следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР